Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
előző 10 hír
 • "Társadalmunk toleráns és együttérző” Interjú az Orvos válaszol – rovat munkatársával, dr. Rajda Cecíliával
  [2017.04.26.] - SM - Hírkategória: Általános
  Dr. Rajda Cecília

  - Ön 2006- óta neurológus szakorvos, kérem, beszéljen orvosi pályája kezdeteiről és a szakorvossá válás óta eltelt időszakról!

   

  - PhD kutató orvosi állással kezdődött munkába állásom története a SZTE (akkor még Szent-Györgyi Albert  Orvostudományi Egyetem), Neurológai Klinikáján. A témám a sclerosis multiplex volt, mely a diákköri munkám folytatása volt Prof Dr Vécsei László vezetésével és Dr. Bencsik Krisztina közreműködésével.

   

  bővebben >>

 • Szívtetkó: avagy agyunk és a színezőkönyv
  [2017.05.26.] - SM - Hírkategória: Általános

  Az agyunk csodálatos, érdemes megismerni, körbejárni.

   Az SM betegek a központi idegrendszerükről többet tudnak talán még jobban ismerik, az élethosszig tartó betegség során szerzett információk által. De hogy ne csak a száraz orvosi, anatómiai adatok, neuronok, myelin-hüvely és egyéb kifejezések jussanak eszünkbe az agyról, ezért egy különleges könyvet mutatunk be

   

  bővebben >>

 • A zene az kell.., avagy hogyan éljük túl az információs túlterhelést?
  [2017.05.05.] - SM - Hírkategória: Általános

  Ön most is egy online újságot olvas, valószínűleg túl van már pár cikken, bejegyzésen. Agya sok információhoz jutott,  lehet, hogy már kezd is telítődni. Ha csak egy cikket olvas el ma, ez legyen az! Mutatjuk, miért!

   

  bővebben >>

 • A D-vitamin jelentőségéről
  [2017.04.22.] - SM - Hírkategória: Általános

  A Pécsi Egyetem fontosnak tartja a felnőttek képzését, informális, távoktatásos, valódi 21. századi körülmények között. Honlapjukon elérhető az ún. Nyitott Egyetem, ahol az SM betegek számára is érdekes témákat is feldolgoznak.

   

  bővebben >>

 • Nemcsak kezeli, kíséri az SM-betegeket Dr. Mátyás Klotild, főorvos
  [2017.04.12.] - SM - Hírkategória: Általános

   Most megismerkedhetünk a magyarsminfo.hu orvos szakértőjével, Dr. Mátyás Klotild neurológus főorvossal, az egri Markhot Ferenc Kórház munkatársával. Cikkeit, orvosi véleményét évek óta olvashatják a magyarmsinfo.hu – oldalon. Ebben az interjúban bemutatkozik  az olvasóknak,  mesél az őt érintő szakmai kihívásokról, a betegekkel való kapcsolatáról, egy kicsit magánéletéről is.

   

  bővebben >>

 • "Állásba emelkedett" kerekesszékből az SM-es táncórán a beteg
  [2017.01.25.] - SM - Hírkategória: Általános
  A Táncoló Egyetem mindennapjai, fotó: UnivPécs

  Lelki feltöltődés, javuló mozgás, közösségi élmény- mindezt kínálja SM-betegeknek az a rendhagyó kezdeményezés, amit az elmúlt fél évben indítottak el Pécsett. Mivel foglakoznak, hogy működik, másolható-e a modell, erről kérdeztük a szakembert.

   

  bővebben >>

 • Limonádé-készítők :) - Sm-esek önkéntes szeretetszolgálata
  [2016.12.30.] - SM - Hírkategória: Általános
  Szelestei Miki, Mezei Mónika és Sipos Attila a karácsonyi látogatáson

  Szívmelengető kezdeményezést követhettek figyelemmel az SM- Csak pozitív gondolkodással – Facebook-csoport tagjai 2016 Karácsonya körüli napokban, e sorok írásakor. Egy kedves sorstárs, Sipos Attila kezdeményezésére az ünnep napjaiban kényszerűen egyedül karácsonyozó SM_betegtársat látogattak meg. A kezdeményezésüket komoly és megható elismerés követte, az inspiráló köszönetek mellet még számos javaslatot kaptak a folytatásra is. A magyarsminfo.hu szeretné segíteni online infokommunikációs eszközeivel ezt a projektet. De mi is történt?

   

   

  bővebben >>

 • Orvostudományi kutatást segítő alkalmazások- Ön melyiket ismeri?
  [2016.07.07.] - SM - Hírkategória: Általános

  Ez a cikk egy kicsit távolabbról kapcsolódik az SM-hez, és az azzal élőkhöz, inkább az orvostudományi, ezen belül az idegrendszerről szóló kutatásokról szól. Az a tapasztalatunk, hogy olvasóink az átlagosnál jobban tájékozottak a neurológia területén, aktívan követik a tudomány fejlődését és nyitottak az újszerű megoldásokra. A cikkben olyan korszerű kutatásokról írunk, amik a legújabb technológiát használják fel – az emberek életminőségének javítása érdekében. A következő anyagban kitérünk konkrétan az SM- betegek által használt okostelefonos applikációk és eszközök használatára is.

   

  bővebben >>

 • Fülöp Hajnalka bemutatkozása
  [2016.06.22.] - SM - Hírkategória: Általános
  Fülöp Hajnalka

  Fülöp Hajnalka, újságíró-szerkesztő vagyok, több portál és lap munkatársa. Jelenleg főállásban a moderniskola.hu köznevelési szakportál főszerkesztőjeként dolgozom. Témáim: tudatos és kritikus információkezelés, inspiráló tájékoztatás, hálózatépítés, a jövő technológiái, a jövő oktatása, a jövő orvostudománya,technológia, társadalmi berendezkedés, emberi képességek változásai. Közösségimédia-felületekkel is foglalkozom, több Facebook-oldal adminisztrátora vagyok, több ezres követőbázist vezetek.
  Jelen portálon a

   

  bővebben >>

 • Önálló Élet Központ interjú
  [2016.06.14.] - SM - Hírkategória: Általános

  „Egymás tapasztalataiból épülhetünk”-Interjú Kiss Csabával, az Önálló Élet Központ megálmodójával

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

előző 10 hír

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>