Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Hátborzongató élmény: ég és föld között – Te Se add fel
  Inspirálók- sorozat – interjúk SM betegekkel
  [2017.12.11.] - SM - Hírkategória: Általános
  Fotó : Ternován Zoltán, TE SE ADD FEL EGYESÜLET

  Ternován Zoltán

   

  Van egy ember, aki ötven elmúlt, de  fut. Van egy férfi, aki beteg,  de kerékpározik,  aikidózik. Van egy ember, aki másoknak is közösséget épít, mert  segíteni szeretne. Ternován Zoltán ez az ember. T.Z. SM beteg. Vele beszélgettünk a megküzdésekről, kendőzetlen őszintesége és inspiráló tevékenysége a magyarsminfo.hu olvasóinak is elérhető.

   

  bővebben >>

 • Egy dal és egy adomány története
  [2017.11.30.] - SM - Hírkategória: Általános

  „Dunán innen-Dunán túl”

  Speciális betegágyat kért és kapott Beáta, SM beteg sorstársa részére. A segítő folyamatba egy dal, az SM himnusz hatására kezdett bele. A folyamat tovább halad, ahogyan a dallal is lehet újra találkozni élőben is akár, az előadó személyes tolmácsolásában. A felemelő történet részletei a cikkben.

  Ferge Beáta egy történettel kereste meg szerkesztőségünket. Vele beszélgetünk az alábbi interjúban.

   

  bővebben >>

 • "Társadalmunk toleráns és együttérző” Interjú az Orvos válaszol – rovat munkatársával, dr. Rajda Cecíliával
  [2017.04.26.] - SM - Hírkategória: Általános
  Dr. Rajda Cecília

  - Ön 2006- óta neurológus szakorvos, kérem, beszéljen orvosi pályája kezdeteiről és a szakorvossá válás óta eltelt időszakról!

   

  - PhD kutató orvosi állással kezdődött munkába állásom története a SZTE (akkor még Szent-Györgyi Albert  Orvostudományi Egyetem), Neurológai Klinikáján. A témám a sclerosis multiplex volt, mely a diákköri munkám folytatása volt Prof Dr Vécsei László vezetésével és Dr. Bencsik Krisztina közreműködésével.

   

  bővebben >>

 • "Állásba emelkedett" kerekesszékből az SM-es táncórán a beteg
  [2017.01.25.] - SM - Hírkategória: Általános
  A Táncoló Egyetem mindennapjai, fotó: UnivPécs

  Lelki feltöltődés, javuló mozgás, közösségi élmény- mindezt kínálja SM-betegeknek az a rendhagyó kezdeményezés, amit az elmúlt fél évben indítottak el Pécsett. Mivel foglakoznak, hogy működik, másolható-e a modell, erről kérdeztük a szakembert.

   

  bővebben >>

 • Fülöp Hajnalka bemutatkozása
  [2016.06.22.] - SM - Hírkategória: Általános
  Fülöp Hajnalka

  Fülöp Hajnalka, újságíró-szerkesztő vagyok, több portál és lap munkatársa. Jelenleg főállásban a moderniskola.hu köznevelési szakportál főszerkesztőjeként dolgozom. Témáim: tudatos és kritikus információkezelés, inspiráló tájékoztatás, hálózatépítés, a jövő technológiái, a jövő oktatása, a jövő orvostudománya,technológia, társadalmi berendezkedés, emberi képességek változásai. Közösségimédia-felületekkel is foglalkozom, több Facebook-oldal adminisztrátora vagyok, több ezres követőbázist vezetek.
  Jelen portálon a

   

  bővebben >>

 • Hogyan jógázhatnak az SM-esek? Négy gyakorlat kezdőknek- képekkel
  [2014.11.29.] - Magyarsminfo.hu, Böde István jógaoktató - Hírkategória: Jóga
  Októberben elkezdett sorozatunk keretében most olyan jóga –gyakorlatokat mutatunk be, melyek SM-betegek számára is végezhetők, állapottól függően.  A most bemutatott gyakorlatok  kíméletes és nem nagy erőfeszítést igénylő mozgásformák, a szerző főleg 50-en felülieknek ajánlja ezeket.  A cikk és a képek forrása Böde István jógaoktató könyve, melynek címe: Megújulás, Sport-jóga-meditáció mint életforma . Kiadta a Cartaphilus kiadó, 2004-ben. A jógaoktató Budapesten elérhető, hetente tart foglalkozásokat, amire mindenkit…
   

  bővebben >>

 • Jelenben lenni- jóga gyakorlatok SM betegeknek- 1. rész
  [2014.10.16.] - Magyarsminfo.hu - Hírkategória: Jóga
  Az SM betegeknek is fontos a rendszeres mozgás és testkultúra, ami azonban a betegségből adódóan korlátozott lehet. Van azonban egy olyan mozgásforma, amit szinte bárki tud művelni, és hatása garantáltan jelentkezni fog: ez a jóga. Böde István jógaoktató régóta foglalkozik ezzel a tevékenységgel, életvezetése, gondolkodása, emberi kapcsolatai is hitelesítik munkáját.  Ismer és segít SM-betegeket is. Segítségével egy sorozatot mutatunk be olvasóinknak, a jóga alapvetéseiről, a jógában végezhető mozgásformákról, testgyakorlatokról és lelki megélésekről
   

  bővebben >>

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>