Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Kutatók éjszakáján - találkozás az SM-mel, ahogyan még sohasem!
  [2011.08.24.] - Magyar SM Info - Hírkategória: Általános
  Szeptember 23-án az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakája szerte Európában immáron hatodik éve méltán népszerű fesztivál. Ilyenkor máskor nem látogatható különleges helyszínekkel, érdekes kísérletekkel, hihetetlen programokkal várják az érdeklődőket. A “legnagyobb tudományos ismeretterjesztő fesztivál”-nak is aposztrofált “Kutatók Éjszakáján” az érdeklődők találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, vizsgálhatják találmányaikat, megismerhetik munkájukat- köztük az SM-betegséggel foglalkozó orvosokét is. Más tudományterületre is el lehet látogatni : az orvostudományon kívül a mérnöki ismeretek, a bölcsészetek vagy akár a művészetek és a társadalomtudományok képviselői is bepillantást engednek nélkülözhetetlen munkájukba.
  A Kutatók Éjszakája szervezésébe hazánk a kezdetektől fogva csatlakozott. Azóta a Kutatók Éjszakája hazai látogatottsága több mint tízszeresére növekedett. A magyarsminfo.hu olvasói most megismerkedhetnek azzal a két előadással, amit az SM-betegségről tartanak, budapesti helyszíneken:

  Az első előadás címe:
  A sclerosis multiplex és egyéb autoimmun betegségek vizsgálata áramlási citometriával

  Ismertetjük a sclerosis multiplex nevű betegség tüneteit, lefolyását. Az előadás során kiderül, hogy milyen vizsgálatokkal lehet diagnosztizálni a betegséget. Beszámolunk az újabb gyógyítási lehetőségekről és a tévhitekről. Ezt olvashatjuk róla a Kutatók Éjszakájának honlapján:
  http://www.kutatokejszakaja.hu/2011/esemenynaptar/esemeny.php?id=64&menu_id=4
  “Szervező: Semmelweis Egyetem
  Cím: 1083 Budapest, Bókay u. 54., tanterem és kutatólabor (I. sz. Gyermekklinika) - Térkép ide kattintva érhető el

  Az autoimmun betegségek kialakulásában kulcsszerepet játszanak a kórosan működő immunsejtek. E sejteket legegyszerűbben vérmintából nyerhetjük ki, és vizsgálatukkal jobban megérthetjük az autoimmun kórképek kialakulásának mechanizmusát, valamint választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy milyen módon lehet ezeket a betegségeket gyógyítani. A vérben található immunsejtek vizsgálatának egyik legfontosabb eszköze az áramlási citométer.
  A program résztvevői megismerhetik ennek a nagy teljesítményű eszköznek a működését, valamint azokat a mérési módszereket, melyeket kutatócsoportunk tagjai fejlesztettek ki. Betekintést nyerhetnek továbbá az autoimmun betegségek kialakulásának folyamatába, és megismerhetik az egyik legsúlyosabb ilyen kórkép, a sclerosis multiplex jellemzőit.

  Időpont(ok):
  2011. szeptember 23.
  - 18:00-19:00
  - 20:00-21:00

  Főszereplő(k):
  - Dr. Balicza-Himer Leonóra
  - Dr. Folyovich András
  - Dr. Toldi Gergely

  A második ajánlott előadás letisztult címmel fogadja az érdeklődőket:
  Sclerosis multiplex

  Ezt az előadást is a Semmelweis Egyetem szervezi:
  Cím: 1083 Budapest, Balassa utca 6., I. emelet, tanterem (Neurológiai Klinika) - Térkép ide kattintva érhető el
  Ezen a programon ismertetjük a sclerosis multiplex nevű betegség tüneteit, lefolyását. Az előadás során kiderül, hogy milyen vizsgálatokkal lehet diagnosztizálni a betegséget. Beszámolunk az újabb gyógyítási lehetőségekről és a tévhitekről.- olvasható a honlapon.

  Időpont(ok):
  2011.szeptember 23.
  - 18:30-19:00

  Főszereplő(k):
  Dr. Simó Magdolna

  Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  Végezetül részlet a Kutatók Éjszakája honlapjáról:
  Mert a kutatók köztünk élnek!
  A Kutatók Éjszakája a tudományos karrier vonzerejét szeretné növelni, és fontos küldetésének tartja kutatóink ünneplését. Engedjük közelebb magunkhoz a kutatókat, hogy ők is közelebb engedhessenek minket! Játsszunk tudósosat egy éjszakára! Tanuljunk meg tőlük, hogy megérteni és megismerni jó! Hogy az egyes találmányok, újdonságok, vagy éppen hétköznapiságuk miatt észrevehetetlenül egyszerűnek tűnő dolgok mögött milyen elgondolás, elkötelezettség, tudás áll. Nem kell Einsteinnek lenni, hogy sikeres kutatói pályát fussunk be. Ezt megtudhatjuk majd azoktól a kutatóktól, akik idén is közénk vegyülnek."

  Kapcsolódó link: http://www.kutatokejszakaja.hu/2011/esemenynaptar/esemeny.php?id=64&menu_id=4

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>