Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Megjelent a SMile – SM napló mobilalkalmazás
  [2014.11.12.] - Magyarsminfo.hu, olvasószerkesztés: Fülöp Hajnalka - Hírkategória: Általános

  Egyre többen használnak hazánkban is okostelefonokat, a  tavalyi 49 százalékról 54 százalékra nőtt az okostelefonnal és még ennél is jelentősebben, 11-ről 19 százalékra emelkedett a táblagéppel rendelkezők aránya a Gfk kutatása szerint a 15-59 éves lakosság körében. A mobilinternetezés mellett az alkalmazások, az ún. app-ok használata terjedt el ezáltal. A  Sclerosis Multiplexben szenvedő betegek egy részének az (ön)injekciózás a mindennapok része, a következő injekció beadásának helyét és idejét folyamatosan észben tartani pedig kihívást jelenthet. A PharmaPromo által fejlesztett új, magyar nyelvű, ingyenesen elérhető SMile – SM napló mobilalkalmazás célja, hogy segítse a Sclerosis Multiplex-ben szenvedő, injekciós kezelés alatt álló betegek mindennapjait. Az alkalmazás letölthető iOS és Android operációs rendszert használó készülékekre is.

  SMile

  Hogyan működik az alkalmazás?

  Az alkalmazás különlegessége, hogy a főképernyőn látható virtuális személy, az ún. avatár segítségével az SM betegek bármikor tájékozódhatnak a következő injekció beadásának időpontjáról és a soron következő szúrható testrészről, területről. A Beállítások menüpontban megadhatják, mely területeket kívánják szúrni és milyen sorrendben. Ezzel biztosíthatják, hogy a  szúrt területek megfelelően váltakoznak, s a terápiát pontosan követik.  

  Az alkalmazás másik fontos funkciója az injekció emlékeztető. A felhasználó kiválaszthatja az általa alkalmazott készítményt a Magyarországon elérhető összes bőr alatti és izomba adandó injekciót tartalmazó adatbázisból. Ez után az telepített program a gyógyszer- készítmény alkalmazási előírása szerint automatikusan meghatározza az emlékeztetés periódusát, és a megfelelő időpontokban és gyakorisággal emlékeztet azok használatára.   

  A program ingyenesen elérhető az AppStore-ban és a Google Play-en:  

  Miért lehet hasznos az Ön számára az alkalmazás? Részletek a kapcsolódó dokumentumok alatt!

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>