Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Gyógyítás gondolattal?
  [2015.08.12.] - SM - Hírkategória: Általános
  „Elménk és agyunk működése olyan szoros kapcsolatban áll immunrendszerünkkel, hogy ezzel már külön tudományág foglalkozik: a pszichoneuroimmunológia. Túllépve az áltudományok ingoványos mezsgyéjén, a mantrák, a magnetizmus és a szómágia vágyteljesítő fantáziáin, a kutatók egyre-másra valóban gyógyító gondolatokra bukkannak: a harctéren, meditáló szerzetesek asramjaiban, vagy az agy elektromos jeleit vizsgáló laboratóriumokban.”
  Matthieu Ricard molekuláris biológus, buddhista szerzetes agyhullámait vizsgáljákSM-betegek számára is érdekes lehet a A Tudomány.blog.hu oldalon elérhető, nagyon sokrétű és gyakorlatias cikk részletesen kitér a meditáció, a pozitív gondolkodás, a gyógyulásba vetett hit és egyéb gondolati úton véghezvitt gyakorlat hatására.  Leírják, hogy hogyan ad testi –lelki kitartást egy –egy gondolatban végezhető gyakorlat, miként tudjuk újrakonfigurálni az agykérgünk működését meditációval? Megtudhatjuk, hogy mit tanulhatunk a született optimistáktól és hogyan követhetjük példájukat, nehéz élethelyzetekben is?

  A 2015/08/02-án a tudomany.blog.hu oldalon – Jakabbfy Éva Zoé filozófus, pszichológus, tudományos újságíró, tanár „tollából” megjelent cikk olvasása előtt azonban szögezzük le a  jelenleg elérhető  hatékony SM-kezelési terápiák fontosságát. A ’Gyógyítás gondolattal” című cikkben olvasható megoldások ezek mellett (nem "helyett") alkalmazható /kipróbálható érdekes megoldások.

  A teljes képhez hozzá tartozik, hogy az sm-kezelés bevett gyakorlatát is ismerjük meg. A magyarsminfo.hu alaposan körbejárja a  szklerózis mulitplex kezelést, annak módjairól,  Relapszáló-remittáló szklerózis multiplex kezeléséről és az immunmoduláns kezelés jelentőségéről, a  terápiák hatásainak nyomon követéséről is olvashatnak orvos-szakértőink cikkeinek köszönhetően. A magyarsminfo.hu oldal térképét, az elérhető cikkeket itt találják.

  Mind a gondolattal gyógyítás, mind a hagyományos terápiák, esetleg ezek kombinációiból adódó tapasztalataikat szívesen fogadjuk a Fórum rovatunkban, vagy a cikk alatt a kommentekben!

  Fülöp Hajnalka
  magyarsminfo.hu

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>