Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Az akaraterőnek nincsenek határai!
  [2010.11.16.] - Magyar SM Info - Hírkategória: Általános
  Országos SM találkozó, Kecskemét, 2010. szeptemberAz életszerű példák mindig többet érnek, mint akárhány nyilatkozat vagy hegyibeszéd, mondjuk az embertársaink segítéséről.
  A mozgáskorlátozottság talán a leggyakoribb “fogyatékosság”, amivel találkozhatunk, és amit sokan jól át is éreznek. Az emberek többsége segíteni szeretne embertársain, pl. egy kerekesszékesen, aki talán épp egy SM beteg. De hogy fogjon hozzá? Mit tegyen és mit ne?
  Ehhez segít most a www.keruljkozelebb.hu

  http://www.mediaunio.hu/kampanyok című honlapon bemutatkozó kerekesszékes fiatalembber, Bovier György, aki autóbalesetben bénult le, fiatal, aktív emberként.

  Mint már írtuk, a Médiaunió Alapítvány 2010-es kampánya szeptemberben indul, és év végéig tart.
  Az idei évben intenzív, négy hónapon át tartó kampányra készülünk, melynek előkszítését gondos egyeztetések és alapos előkészítés előzte meg. Olyan kampányon dolgozunk, aminek segítségével személyes kapcsolat alakulhat ki a fogyatékos és nem-fogyatékos emberek között. Úgy hisszük, hogy a megismerkedés eloszlatja az előítéleteket, elindítja a párbeszédet. Nem szeretnénk viszont ezen a ponton megállni: ösztönözzük azt is, hogy akinek van ideje, módja minél egyszerűbben segíthessen vagy dolgozhasson együtt fogyatékos emberekkel. Nagyon fontos a cselekvés-szintű bevonódás, hiszen a közöny leginkább így törhető meg.” – mondták el a kampány tervezői, a Próbakő Kommunikáció és a CarbonGroup kommunikációs ügynökségek szakemberei.

  A Kerülj közelebb! kampány plakátjaival és filmjeivel szeptembertől találkozhat a nagyközönség, a szereplőkkel a www.keruljkozelebb.hu oldalon lehet kapcsolatba lépni, Nézzük!

  Kerekesszéken
  A legtöbb helyen elég jól elférek, és valószínűleg úgy találkozol majd velem, hogy olyan helyen vagyunk, ahol nincs szükségem segítségre. Általában, ha új helyre megyek, akkor előtte telefonon igyekszem kideríteni, hogy be tudok-e gurulni, oda tudok-e jutni segítség nélkül.
  Nekem az a legnagyobb segítség, hogyha építesz, átépítesz valamit, akkor gondolsz arra, hogy ott én beférek-e (ajtók 80-90 cm szélesek-e), van-e rámpa (nem túl meredek, max. 6%-os), vagy lift.
  Figyelj rám az utcán: már csak azért is, hogy meghalld, ha segítségre van szükségem. Sok padkán egyedül is túljutok, de rengeteg magas útpadka van a városokban. Ne félj, ha megkérlek, hogy segíts! Elmondok mindent és azt is látni fogod, hogy nem kell nagy erőt kifejtened akkor, ha egy padkánál együtt küzdjük le az akadályokat. Elég egy enyhe döntés, és egy gyors húzás és már fenn is leszek – a Te segítségeddel.
  Nézd meg a filmet is: csupán erre van szükségem.
  http://www.keruljkozelebb.hu/gyorgy

  További információ a Médiaunióról >>

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>