Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Országos SM Nap lesz szeptember 18-19-én Mezőkövesden, lehet még jelentkezni!
  [2015.09.08.] - SM - Hírkategória: Általános
  Matyóföld fővárosa, Mezőkövesd ad otthont a Magyar SM Társaság által szervezett Országos SM Napnak szeptember 18-19-én. A Zsóry Zsibongóban tartandó országos betegtalálkozón neves szakemberek adnak elő, s a szervezők arról is gondoskodnak, hogy információk mellett élményekkel is gyarapodjanak a résztvevők.
  Honlapjuk tájékoztatása szerint cikkünk írásakor programra szeptember 11-ig a szabad férőhelyek erejéig lehet jelentkezni Szigl Barbara szervezőnél a 06-70/324-40-40-es számon vagy a szigl.barbara@gmail.com címen.
  SM nap MezőkövesdenDe mi is lesz a programban? A vendéglátás keretében biztosítanak kisvonatos városnézést, a résztvevőknek masszázst, finom ételeket és táncházat. A hasznos, a betegséggel együtt járó orvosi kérdésekre választ adó előadások sem hiányoznak majd.

  - „Hogyan váltsunk gyógyszert?” címmel tart előadást dr. Sátori Mária, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház osztályvezető főorvosa,

  - „Fájdalomcsillapítás és tünetei kezelések” címmel tudhatnak meg részleteket a panaszok enyhítési lehetőségeiről prof. dr. Komoly Sámueltől, a Pécsi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának igazgatójától.

  - Sok tévhit és hamis termék, félrevezető reklámmal hirdetett szolgáltatás kering az interneten és az SM-betegek körében is a „csodaszerek”-ről. A becsapások és csalódások elkerülésének lehetőségéről, valamint a gyógyszerek tudományos hátteréről is szó lesz dr. Csupor Dezső gyógynövénykutató, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszertudományi Kar Farmakognóziai Intézet egyetemi adjunktusának előadásában.

  - Az SM-betegségben nagy szerepe van az életmódnak, a meglévő képességek fejlesztésének, a korábbi erőnlét visszaszerzésének, vagyis a rehabilitációnak, erről dr. Mátyás Klotild, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház főorvosa fog előadást tartani.

  A még teljesebb programkínálat kedvéért egy irodalmi, de mégis SM-hez köthető beszélgetés is lesz: Nikodém Vanda, a “Hanna blogja” című könyv szerzőjének bemutatkozása színesíti majd a találkozót. Nikodém Vanda könyvéről itt olvashatnak részleteket.

  A találkozón inspiráló és lélekemelő perceket ígér az a beszámoló is, amit egy – SM beteg révén extrémnek is nevezhető – sportoló, Ternován Zoltán fog tartani. Ő az, aki a Magyar SM Társaság szervezésében körbekerékpározta Magyarországot, hogy egyrészt felhívja a figyelmet a sorstársakra, másrészt erőt és lendületet adjon mindazoknak, akikkel útja során találkozott. Útjáról többek között itt írtunk. 

  A sokszínű program után ebéd, majd érdekes és szórakoztató kulturális program várja az érdeklődőket. Minden bizonnyal egyedülálló feltöltődést, szórakozást és ismerkedési, barátkozási lehetőséget kínál az SM betegeknek ez a két nap.

  Aki nem jut el, ígérjük, beszámolót teszünk közzé ezen az oldalon az ő számára is. Illetve a Magyar SM Társaság Facebook oldalát is érdemes követni a közösségi hírekért.

  Elismerést a szervezőknek, jó szórakozást a résztvevőknek!
  F. H.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>