Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Adókedvezmény és rokkantsági járadék - fontos tudnivalók
  [2016.01.29.] - SM - Hírkategória: Általános

  Adókedvezmény fogyatékkal élőknek 2016
  Ezzel a címmel jelent meg egy írás nemrég a jogszabalykereso.hu oldalon, ahol részletesen leírják, hogyan és mekkora összeget lehet a fogyatékkal élőknek visszaigényelni a tőlük levont adóból.

  Számolás


  Az adójogi jogszabályok értelmében adókedvezmény illeti meg mindazokat, akik fogyatékkal élnek. Ez többek között a cukorbetegekre is vonatkozik, tehát a témával kapcsolatos tudnivalók ismeretes sokak számára fontos lehet. Minden olyan hónapban visszaigényelhető a jogszabályban meghatározott összeg, amikor a súlyos fogyatékosság akár egyetlen napra is fennáll. Az összeg a minimálbér 5 százalékának felel meg, amelyet az SZJA-bevallásban lehet visszaigényelni minden érintett hónapra vonatkozóan. Természetesen az adóhatóság ellenőrzi a szakorvos vagy a háziorvos által kiállított igazolást.
  Ha tovább szeretné olvasni, kövesse a jogszabalykereso.hu oldalon a cikket.

  A rokkantsági járadék szintén több SM-beteget érinthet, ennek megítélése, a megállapítás jogszabályi környezete megváltozott. Az adozona.hu oldalon ezt lehet olvasni:

  Rokkantsági járadék: új év, új szabályok, módosult a rendelet

  Január 1-jétől kezdődően módosult a rokkantsági járadék megállapítását és folyósítását szabályozó 83/1987. MT-rendelet. A módosítás az ellátásra való jogosultságot, valamint az ellátás megszüntetését is érinti.

  A korábbi szabályozás szerint rokkantsági járadékra az a személy szerezhetett jogosultságot, aki a 25. életéve betöltése előtt teljesen munkaképtelenné vált, vagy 80 százalékos, illetve azt meghaladó mértékű egészségkárosodást szenvedett, és nyugellátást, baleseti nyugellátást nem állapítottak meg a részére. További feltétel volt, hogy, amennyiben a fenti jogosultsági feltételeknek megfelelő személy intézményben van elhelyezve, az elhelyezés nem lehet térítésmentes.

  A további részletekért kattintson Winkler Róbert cikkére az adozona.hu oldalon.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>