Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Ez a fórum az SM betegek kérdéseire ad tanácsot. Kérdését felteheti dr. Rajda Cecília neurológus szakorvosnak, aki szakmai tudása és gyakorlata alapján felkészülten ad tanácsot.


Híreink

Egy dal és egy adomány története2017.11.30.

„Dunán innen-Dunán túl”

Speciális betegágyat kért és kapott Beáta, SM beteg sorstársa részére. A segítő folyamatba egy dal, az SM himnusz hatására kezdett bele. A folyamat tovább halad, ahogyan a dallal is lehet újra találkozni élőben is akár, az előadó személyes tolmácsolásában. A felemelő történet részletei a cikkben.

Ferge Beáta egy történettel kereste meg szerkesztőségünket. Vele beszélgetünk az alábbi interjúban.

Semmi sem mozdíthatatlan - Beszélgetés Dr. Csépány Tünde Batthyány-Strattmann László-díjas neurológussal, a Sclerosis Multiplex gyógyítás hazai úttörőjével2017.07.25.

Fotó: TEVA Magazin

Az alábbi interjúban Dr. Csépány Tünde, a Debreceni Orvostudományi Egyetem Neurológiai Klinikájának egyetemi docense válaszol a kérdésekre. 

Dr. Csépány Tünde  2009 óta a magyarsminfo.hu szakmai tanácsadója. Az interjú a TEVA Magaziban jelent meg, készítette: Németh Mónika.

Országos SM Nap – Kaposvár, augusztus 25.2017.07.18.

Országos SM Nap lesz 2017. augusztus 25- én Kaposváron, a  Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület és a Kaposi Mór Oktató Kórház rendezésében. A rendezvényről Kristófné Kiss Emese, a Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület elnöke  nyilatkozott a magyarsminfo.hu-nak.

Élet és ének SM-mel – Az SM Világnap Gödöllőn2017.07.18.

Május utolsó szerdáján  -2017. május 31. (szerda) - idén is nagyszabású SM világnapi rendezvényre várta a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA)a sorstársakat és hozzátartozóikat.

További hírek

Mi a szklerózis multiplex?

Az alábbi videó (Forrás: Nagy Zsófia, Géresi Attila, Alföld TV) a média pályázat nyertese, amely nagyon jól szemlélteti a betegséget:

A krónikus betegség hatása az életre (Két utca - Egy motoros korlátai) >>

Többet tudunk a szklerózis multiplexről mint valaha, a kutatók mégis keresik a betegség okát. Úgy gondoljuk, hogy az SM autoimmun betegség. Az autoimmunitás azt jelenti, hogy a szervezet védekező rendszere megtámadja a saját szöveteket is. SM-ben az immunrendszer a központi idegrendszer, tehát az agy és gerincvelő szöveteit támadja meg. További részletek >>