Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Féléves folyóirat
az SM betegek mindennapi életének javításáraPostacím: 1386 Budapest,
Pf. 906/97 „SMs üzenet”


Telefon: 06-80-630-660

Sms szám: 06-309-630-660
Dr. Csépány Tünde
Debreceni Egyetem, Neurológiai Klinika, egyetemi docens
Dr. Mátyás Klotild
Markhot Ferenc Kórház – Rendelőintézet I. Neurológiai Szakrendelés Eger, főorvos

Fórum

Kérdése van a szklerózis multiplex-szel
kap­csolatban?


Híreink

A D-vitamin jelentőségéről2017.04.22.

A Pécsi Egyetem fontosnak tartja a felnőttek képzését, informális, távoktatásos, valódi 21. századi körülmények között. Honlapjukon elérhető az ún. Nyitott Egyetem, ahol az SM betegek számára is érdekes témákat is feldolgoznak.

Nemcsak kezeli, kíséri az SM-betegeket Dr. Mátyás Klotild, főorvos2017.04.12.

 Most megismerkedhetünk a magyarsminfo.hu orvos szakértőjével, Dr. Mátyás Klotild neurológus főorvossal, az egri Markhot Ferenc Kórház munkatársával. Cikkeit, orvosi véleményét évek óta olvashatják a magyarmsinfo.hu – oldalon. Ebben az interjúban bemutatkozik  az olvasóknak,  mesél az őt érintő szakmai kihívásokról, a betegekkel való kapcsolatáról, egy kicsit magánéletéről is.

"Állásba emelkedett" kerekesszékből az SM-es táncórán a beteg2017.01.25.

A Táncoló Egyetem mindennapjai, fotó: UnivPécs

Lelki feltöltődés, javuló mozgás, közösségi élmény- mindezt kínálja SM-betegeknek az a rendhagyó kezdeményezés, amit az elmúlt fél évben indítottak el Pécsett. Mivel foglakoznak, hogy működik, másolható-e a modell, erről kérdeztük a szakembert.

Limonádé-készítők :) - Sm-esek önkéntes szeretetszolgálata2016.12.30.

Szelestei Miki, Mezei Mónika és Sipos Attila a karácsonyi látogatáson

Szívmelengető kezdeményezést követhettek figyelemmel az SM- Csak pozitív gondolkodással – Facebook-csoport tagjai 2016 Karácsonya körüli napokban, e sorok írásakor. Egy kedves sorstárs, Sipos Attila kezdeményezésére az ünnep napjaiban kényszerűen egyedül karácsonyozó SM_betegtársat látogattak meg. A kezdeményezésüket komoly és megható elismerés követte, az inspiráló köszönetek mellet még számos javaslatot kaptak a folytatásra is. A magyarsminfo.hu szeretné segíteni online infokommunikációs eszközeivel ezt a projektet. De mi is történt?

 

További hírek

Feltöltés altt...

Mi a szklerózis multiplex?

Az alábbi videó (Forrás: Nagy Zsófia, Géresi Attila, Alföld TV) a média pályázat nyertese, amely nagyon jól szemlélteti a betegséget:

A krónikus betegség hatása az életre (Két utca - Egy motoros korlátai) >>

Többet tudunk a szklerózis multiplexről mint valaha, a kutatók mégis keresik a betegség okát. Úgy gondoljuk, hogy az SM autoimmun betegség. Az autoimmunitás azt jelenti, hogy a szervezet védekező rendszere megtámadja a saját szöveteket is. SM-ben az immunrendszer a központi idegrendszer, tehát az agy és gerincvelő szöveteit támadja meg. További részletek >>