Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Új hatósági igazolványok - utazási kedvezmény igénybevételéhez
  [2010.06.21.] - Magyar Államkincstár - Hírkategória: Általános
  A közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007.(IV.25.) Korm. rendelet értelmében utazási kedvezmény igénybevételére jogosult - többek között -

  - aki vakok személyi járadékában,
  - aki fogyatékossági támogatásban, valamint
  - aki vagy aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül.

  Az utazási kedvezmény igénybevételéhez a Magyar Államkincstár igazolja a felsorolt ellátásokra való jogosultságot, melyről hatósági igazolványt állít ki.
  A Kincstár 2010. július 1-jéig postai úton, tértivevényes küldeményként juttatja el a jogosultak részére az új formátumú igazolványt, mely igazolvány plasztik alapú és azon kívül, hogy sorszámmal ellátott, hamisítás és másolás elleni védelemmel is rendelkezik. Az új igazolványok kibocsájtásával a régiek érvényüket vesztik.

  Aki a fenti ellátás valamelyikében részesül, és 2010. július 20-ig nem kapja meg az új igazolványt és igényt tart rá, szíveskedjen jelezni a lakóhelye szerint illetékes regionális igazgatóság családtámogatási és szociális ellátási irodáinak ügyfélszolgálatán, vagy a következő telefonszámokon: 06-1-452-2910, 06-20-881-9535, 06-30-344-0045, 06-70-460-9005.

  A fenti Kormányrendelet 2010. július 1-jétől történő módosítása révén a kedvezmény igénybevételére sorszámozott hatósági igazolvány birtokában kerülhet sor, melyhez a kedvezmény érvényesítésekor az igazolvány mellé személyi igazolvány vagy egyéb személyazonosságot igazolvány felmutatása is megkövetelhető.

  Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2010. július 1-jét követően külön kérelem nélkül a fenti ellátásokat megállapító határozattal egyidejűleg kerül megküldésre, ezért az ügyfélszolgálati helyeken ezen típusú igazolvány kiadására nincs lehetőség.

  Budapest, 2010. június
  Magyar Államkincstár,
  Családtámogatási Főosztály

  http://www.allamkincstar.gov.hu/

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>