Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Debrecenbe várják az SM betegeket az országos SM napra
  [2011.09.02.] - Magyar SM Info - Hírkategória: Általános
  Tekintélyes orvosi előadók sora készül arra, hogy a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) szeptember 4-i debreceni országos betegtalálkozóján a résztvevők első kézből kaphassanak információt minden olyan egészségügyi témáról, amely az SM betegeket foglalkoztatja.

  A programnak a Kölcsey Művelődési Központ ad otthont, több száz beteg részvételére számítanak. A részvétel, az utazás, az ellátás több millió forintos költségét a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) finanszírozza, így a meghívott csoportos résztvevők számára ez nem kerül pénzbe.
  A tervezett szakmai programok sorában Prof. dr. Komoly Sámuel, a pécsi Neurológiai Klinika vezetője a mozgás javításának új lehetőségeiről ad áttekin- tést, majd dr. Bencsik Krisztina szegedi docens az elsővonalbeli immunmoduláns kezelések elmúlt 15 évében szerzett tapasztalatait adja közre. Dr. Csépány Tünde, a debreceni klinika neurológus docense az infúziós SM kezelés eddigi hazai fejleményeit mutatja be.

  Az SM betegek közösségét egy ideje lázban tartja, vajon egyes agyi vénák tágítása (CCSVI) enyhülést hozhat-e a tünetek mérséklésében. Dr. Jakab Gábor, a fővárosi Uzsoki Kórház osztályvezető főorvosa vállalkozik arra, hogy beszámoljon az eddigi fejleményekről. Miután az esetleges vénaszűkület felismeréséhez megfelelő diagnosztikai vizsgálat is kell, a CCSVI előadáshoz kapcsolódik dr. Pánczél Gyula, a budapesti Péterfy Sándor utcai kórház neurológiai főorvosának referálása az SM betegek Doppler ultrahanggal történt vizsgálatának eredményeiről. Dr. Rózsa Csilla, a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház neurológiai osztályvezetője az SM új kezelési kilátásairól ad számot.

  Bár nem szorosan vett orvosszakmai téma, ám érdekes felvetések hangzanak el dr. Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet adjunktusának előadásában is: a kutató „Reménysugarak vagy zsákutcák?” címmel a krónikus betegeknek az alternatív terápiákhoz való viszonyáról beszél. Végül a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetője ad tájékoztatást arról, hogyan halad az SM betegek segítését célzó önkéntes kezdeményezés megvalósítása.

  A tudományos ismeretterjesztő blokkot közös ebéd követi, majd a hagyományoknak megfelelően lazításként kulturális, illetve szórakoztató programok következnek.


  A rendezvény programja letölthető weboldalunkról kapcsolt dokumentum formában.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>