Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • SM-eseknek segítő civilek is fogadnak adó 1 %-os felajánlásokat
  [2012.03.02.] - Magyar SM Info - Hírkategória: Általános
  SM-eseknek segítő civilek is fogadnak adó 1 %-os felajánlásokatAz adózók az 1996. évi CXXVI. törvény alapján a 2012-es évben is rendelkezhetnek összevont adóalapjuk 1+1 százalékáról. Ezek a bevételek így nem a központi költségvetésbe, hanem közvetlenül a kedvezményezettként megjelölt szervezethez, egyházhoz vagy a kiemelt költségvetési előirányzathoz kerülnek.

  https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/szjaegyszazalek20120224.html

  A civil segítő szervezetek bevételeinek egy részt az adók egy százalékából való felajánlások teszik ki. Ez egy magyar találmány, hogy így is lehet támogatni szervezeteket, de hiába működik évek óta, sokan nem ismerik, hogyan is kell végigjárni a lépéseket. Ehhez nyújtunk most segítséget:

  Hol találjuk a nyomtatványt?
  Az adó 1 százalék 2012-es rendelkezésére vonatkozó nyilatkozat az adócsomagban megtalálható, de ha ez esetleg hiányzik, egy külön papíron is mg lehet tenni a felajánlást. Vannak olyan civil szervezetek, akik előre kitöltött nyilatkozatot küldenek a felajánlóknak, ez is törvényes, elfogadható. Az a dolgozó, aki munkáltatójának adja le adóbevallását és véletlenül a borítékból kimarad a rendelkező nyilatkozat, az egy külön levél formájában ezt pótolhatja május 20-ig.

  Hogyan ismerhetjük meg az egy százalékokat fogadó valódi, bejegyzett civil szervezeteket?
  A Nemzeti Adó-és Vámhivatal honlapján ellenőrizni lehet, valóban létezik-e olyan szervezet, akinek szeretnénk felajánlani: http://nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/szja1_1/kozlemeny/civil_2011.html

  2010-ben  a TASZ  (Társaság a szabadságjogokért) honlapja szerint 1 600 felajánlás veszett el amiatt, mert a rendelkező megszűnt civil szervezetet szeretett volna támogatni.

  Mi a határideje a befizetésnek?
  Ha magánszemélyként készít adóbevallást, akkor május 21-ig.
  A rendelkező nyilatkozatot az adóbevallással együtt lehet beküldeni, aki ezt elmulasztotta, a NAV honlapján elérhető nyomtatványon még rendelkezhet személyi jövedelemadója 1  százalékáról.

  Milyen adatokat kell ismernie, hogy a támogatandó szervezetnek tudja utalni az adója egy százalékát?
  Név:
  Adószám:

  Semmi mást! (címet, tévékenységet, weboldalt, stb.- nincs szükség ezekre az adatokra!)  Hány szervezetnek lehet utalni?
  Csupán egyetlen egy civil szervezetet jelöljön meg!
  Tudjuk, hogy nehéz a döntés, de bízunk benne, hogy Ön a legmegfelelőbb SM_eseket vagy betegeket segítő szervezetet választja. Vagy bárkit, akit szívesen támogatna. De csak egyet.
  2010-ben- szintén a Társaság a Szabadságjogokért- (TASZ) szerint 1 000 felajánlás veszett el amiatt, mert a rendelkező több szervezetet is megjelölt.

  Szóljon ismerősének! Nem kerül semmibe, mégis sokat segíthet!
  Kérjük, hogy ossza meg ezt a cikket ismerőseivel, vagy beszéljen velük erről az ügyről. Bíztassa ismerőseit arra, hogy helyesen és időben töltsék ki rendelkező nyilatkozatukat, és juttassák el azt az adóhatóságnak!


  Néhány kedvezményezett, akik SM–betegekkel is foglalkoznak:
  A  Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének tagszervezetei: http://www.smboe.hu/hu/tagszervezetek  A kedvezményezett neve: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
  A kedvezményezett adószáma: 19662927-1-43

  További információkat itt is találnak:
  http://www.segelyszervezet.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=690&Itemid=163&lang=hu   A kedvezményezett neve: "A BETEG IS EMBER ALAPÍTVÁNY"
  A kedvezményezett adószáma: 18237838-1-43

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>