Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Kedves SM Betegek, Civil Munkatársak, Orvosaink, SM Nővéreink, Partnereink! Országos fotópályázatot hirdetünk meg az SM-ről, az SM Világnapján!
  [2012.03.28.] - Magyar SM Info - Hírkategória: Általános
  A mai nappal országos fotópályázatot hirdetünk meg az SM-ről, hogy május 30-án, az SM Világnapján Budapesten egy szabadtéri fotókiállításon mutathassuk be hogyan élnek, minek örülnek, mi miatt bánkódnak az SM betegek ma Magyarországon. Bárki indulhat, semmilyen feltétel nincs, nem kell egyesületi tagság sem, az ország bármelyik részéből lehet pályázni, legyen az SM beteg, családtag, civil segítő, hobbi fotós, orvos vagy nővér, bárki küldhet fotókat. A fotóriportereket és professzionális fényképészeket is mozgósítjuk, számukra külön kategóriát hirdetünk.

  A fotópályázat pénzdíjas: a profi kategóriában indulók között nettó 300 ezer, az amatőr kategóriában nettó 200 ezer forint összdíjazást tűzünk ki, tehát a díjak adóvonzatát is álljuk. Ezen felül az aktív civil szervezetek között is kiosztunk 100 ezer forint összértékben támogatást.

  Olyan fényképeket várunk, amelyek rávilágítanak arra, miként változtatta meg az SM a betegek és családjaik életét, milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapok során az érintettek, miben jelentenek támaszt a sorstársközösségek. Lehet fotózni kórházban, odahaza, utcán, bárhol, ahol meg lehet mutatni hogyan élnek az SM betegek.

  A fotókon számos téma megelevenedhet:
  - Portréképek (múlt és jövő az SM árnyékában)
  - A mozdulatok értéke (mobilitás, mozgáskorlátozottság, aktív cselekvés)
  - Korlátok és kihívások (akadálymentesítés, illetve hiánya, mindennapi nehézségek)
  - Sorstársakkal közösen (közösségek segítő és megtartó ereje)
  - Kórházi talpra állás (orvos-beteg kapcsolat, nővér-beteg kapcsolat)

  Olyan képekkel lehet pályázni, amelyek 2012. március 27. és 2012. május 15. között készülnek. A képeket e-mailben lehet elküldeni, meg kell írni a készítő nevét, a kép vagy képek (pályázónként maximum 5) címét, s hogy mikor készült.
  A cím: 2012fotopalyazat@gmail.com

  A részletes, hivatalos pályázati kiírást mellékeljük levelünkhöz. Kérjük, hogy juttassa el minél több érintetthez, illetve szeretettel várjuk személyesen Öntől is a fotókat.

  A pályázatot a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Fotóriporterek Szakosztálya közösen jegyzi, a kezdeményezés támogatója a Biogen Idec Hungary Kft.

  További információk: B. Papp László programmenedzser - 2012fotopalyazat@gmail.com , (06-30) 261-8789, http://www.smboe.hu >>


  Ván Ágnes, Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) elnök
  Dr. Csépány Tünde, SMBOE Orvos Tanácsadó Testület elnök
  Bánkuti András, MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya elnök

  Budapest, 2012. március 27.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>