Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Március 31-ig nyilatkozhatnak a rehabilitációs járulékért
  [2012.03.29.] - Magyar SM Info - Hírkategória: Általános
  A sclerosis multiplexesek között nagy arányban vannak véglegesen kerekesszékhez kötött, vagy egyéb módon nehezebben mozgó sorstársak. Számukra most egy aktuális jogi természetű, de a pénztárcánkat is érintő eseményről írunk!

  Március 31-ig kell benyújtani a tartózkodási hely szerint illetékes megyei/fővárosi kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságához azt a nyilatkozatot, miben az érintettek kérik a complex keresőképtelenségi minősítést. A jogszabály részleteiről az Országos Sajtószolgálat közleményében lehet tájékozódni. További részletek: Országos Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, www.onyf.hu

  Közlemény a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvényben meghatározott határidőről.

  Budapest, 2012. március 21., szerda (OS) - A hivatkozott törvény 33. paragrafusa alapján a 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rendszeres szociális járadékban részesülő - az öregségi nyugdíjkorhatárt 5 éven túl betöltő, azaz 1954. december 31-ét követően született - személyek ellátását 2012. január 1-jétől rehabilitációs ellátásként folyósítja a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (az ellátás összege megegyezik a 2011. december hónapra járó - a III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülők esetén a 2012. januári nyugdíjemelés mértékével növelt - ellátás összegével).

  A nyugdíjfolyósító szerv az érintett személyeket 2012. január 31-éig tájékoztatta - egyebek mellett - arról, hogy amennyiben keresőtevékenység végzésére rehabilitáció nélkül nem képesek, a lakó- vagy tartózkodási hely szerint illetékes megyei/fővárosi kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságához 2012. március 31-éig postai úton vagy személyesen benyújtott nyilatkozatukban kérhetik a komplex minősítés elvégzését, továbbá arról is, hogy e jognyilatkozat elmulasztása milyen jogkövetkezményekkel jár.

  Amennyiben ugyanis az érintett személy 2012. március 31-éig nem kéri a komplex minősítés elvégzését, rehabilitációs ellátását 2012. május 1. napjával meg kell szüntetni.

  (A 2012. március 31-ei határidő elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjeszthető.)

  A komplex minősítésre vonatkozó nyilatkozatot az érintettek postai úton megkapták, de a nyomtatvány kitölthető és letölthető formátumban megtalálható az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján (www.onyf.hu) a Nyomtatványok -> További nyomtatványok -> Nyugdíjigénylés menüpontban is.

  Közvetlen link >>

  Nemzeti Erőforrás Minisztérium
  Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>