Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Ezer arccal ünneplik az SM világnapot
  [2012.05.21.] - Magyar SM Info - Hírkategória: Általános
  Minden év májusának utolsó szerdáján, idén 2012. május 30-án rendezik az SM világnapját. A Sclerosis Multiplex betegség (angolul Multiple Sclerosis, MS) napja (WMSD) az egyetlen globális figyelemfelkeltő kampány ebben a témában.
  Minden évben azért jön össze, hogy a nyilvánosság számára is felhívja a figyelmet erre:  hogyan befolyásolja  ez a betegség, állapot több, mint két millió ember  életét  szerte a világon.

  Az SM Világnap 2009-ben több mint 200 eseménnyel indult 67 országban, és azóta is  évről  évre nő. Tavaly több mint 73 országban voltak rendezvények e témában ezen a napon, világszerte!
  Az idei évi kampány középpontjában az emberek állnak, és az 1000 Faces of MS, vagyis "az SM betegség ezer arca".  

    "Az SM betegség ezer arca" - vagyis a "1000 Faces of MS" nem más, mint egy közösségi oldal, vagyis egy bloggyűjtemény. Ide bárki regisztrálhat egy személyes fiókot, beállíthatja saját profilját, és megirhatja élete, sorsa változását, mindennapjai történetét. Hétköznapi hősök - ez illik az SM–mel élőkre Magyarországon is. Ez az oldal  azért jött létre, hogy összehozza történetek, üzenetek és támogatást a betegek, családtagjaik, környezetük és  mindenki más számára. Ez a blogolás egy lehetőség, ami segít a médiát, a közvéleményt  tematizálni az SM-ről szóló beszámolókkal, esetekkel, sikertörténetekkel, drámákkal, tragédiákkal. Mert az élet már csak ilyen… 

  A magyarsminfo.hu hamarosan exkluzív anyagokkal jelentkezik a Világnap kapcsán.
  Az elmúlt évben a MSMBA honlapján -http://www.msmba.hu/koezoesseg/206-sm-vilagnap-szerte-a-foeldoen-
  így számoltak be a SM világnapról: "Az SM Világnapon Európa sok országában voltak szakmai és közösségi programok, Spanyolországban például futóversenyt rendeztek. Az emberek Indiában élőláncot szerveztek, Malajziában és Tokióban is igyekeztek minél több járókelőt megszólítani, Ausztráliában a munkalehetőségek bővítését helyezték a középpontba, egy játékos program keretében pedig vörös rúzs viselésére biztatták az embereket, hogy látványos csókokkal  mondhassanak búcsút az SM jelentette nehézségeknek.  
  A megmozdulásokhoz az Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom és Kuba is csatlakozott. Iránban ünnepi szőnyegszövéssel kötötték egybe a világnapot. Észak-Amerikában a Niagara vízesést óriási reflektorokkal festették narancsszínűre, a dél-amerikai Chilében, Peruban, Brazíliában is megmozdultak az emberek, s még Dél-Afrikában is szerveztek adománygyűjtő vacsorát."

    Forrás: http://www.msmba.hu/koezoesseg/206-sm-vilagnap-szerte-a-foeldoen

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>