Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • FELHÍVÁS megváltozott munkaképességűek figyelmébe munkára felkészítő képzésre és szociális foglalkoztatásba való bekapcsolódásra
  [2013.06.27.] - Magyar SM Info - Hírkategória: Általános
  A fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatási szintje Európa-szert drámaian alacsony, Olyannyira, hogy nemcsak az elsősorban szolidaritási szempontból a fogyatékossággal élőkre figyelő érzékeny szakemberek figyelmét keltette ez fel, hanem immár kimondott tény, hogy ez a helyzet veszélyezteti az EU egyik célkitűzését. Mégpedig az Európa 2020 stratégiájának azon célját, hogy 2020-re 75 %-ra emelkedjen a 20-64 éves korosztály foglalkoztatási aránya.

  Az érintettek tapasztalatai, a munkaerőpiac egyéb szereplőinek meglátása is egyértelműen mutatja, hogy a fogyatékos embereket aránytalan módon kirekesztik a munkaerőpiacról. Ez az állítás is szerepel abban a dokumentumban, amit az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala munkatársai, Kozicz Ágnes és Ottrok Viktória készített 2012-ben. (Az Esély című társadalom-és szociálpolitikai folyóirat 2012/6 számában olvasható.) Ezen gyakorlat elleni küzdelem jó példája az a képzés, amire még pár napig lehet jelentkezni, a budapesti MEREK Holnap Házában. Itt lehetőség nyílik a munkára felkészítő képzésre és szociális foglalkoztatásba való bekapcsolódásra a fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű személyeknek. Az épület és környéke akadálymentes.

  A felhívás itt olvasható:

  FELHÍVÁS! Megváltozott munkaképességűek figyelmébe!

  Munkára felkészítő képzésre és szociális foglalkoztatásba való bekapcsolódásra, melyet a MEREK Holnap Háza biztosít. Mindazon fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű személyek jelentkezését várjuk, akik számára fontos tényező, hogy a képzési épületen belüli környezet, illetve a képzési helyszín megközelíthetősége akadálymentes legyen.

  A képzés célja, hogy a munkavégzéshez, a munkahelyi beilleszkedéshez szükséges ismereteket a résztvevők elsajátítsák.
  A képzés államilag akkreditált. Egy tanulócsoport 2-5 tanulót foglal magába.

  Képzés időtartalma:
  150 órás, heti 4 alkalommal 4 órát töltenek a részvevők a munkahelyen. Ez 1 óra elméleti felkészítést, 3 óra munkavégzést foglal magában. A munkavégzés képző szakember irányításával történik. Hangsúly az elméleti ismeretek gyakorlati kipróbálásán van. A képzésen való részvétel ingyenes!

  A program keretén belül a jelentkezők nappali intézményi jogviszonyt kötnek a MEREK-ben működő Holnap Házában, s így a 6 hónapos intézményi jogviszony megléte és a képzés elvégzése után lehetőségük van bekapcsolódni szociális foglalkoztatásba.

  A program keretén belül megvalósuló képzést a KézenFogva Alapítvány a TÁMOP -1.4.3. 10/1-2F-2011-0001 FEFI - Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ pályázat keretén belül biztosítja.

  A jelentkezésnél előny az egészségügyi képesítés, vagy kereskedelmi-vendéglátóipari tapasztalat, illetve a komplex felülvizsgálati eredmény birtoklása.

  A jelentkezéseket a spieglica@gmail.com email címre várjuk, legkésőbb 2013. június 28-ig. Kérjük, hogy a jelentkezéshez csatoljon egy önéletrajzot, illetve NRSZH/OORSZI szakvélemény másolatát.
  Információt Spiegl Ilona nyújt munkanapokon 9-16 óra között a +36 20 401 55 22 telefonszámon.
  További információ: http://merek.hu/

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>