Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • SM-esen is- közel a természethez Megépült az ország első akadálymentes vadlese
  [2014.06.03.] - MagyarSminfo - Hírkategória: Általános
  A természet közelsége stresszoldó, pihentető, örömforrás az ember számára.  Közel kerülni a természethez egy kerekes székesnek már nem annyira egyszerű. Éppen ezért nagy öröm, hogy megépült az ország első akadálymentes vadlese  Dunaszigeten a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban. A hazai vizes élőhelyek megfigyelését biztosító lesek eddig szinte kivétel nélkül csak egészséges emberek számára voltak megközelíthetők.
  A leshez egy 40 méter hosszan a víz fölé nyúló rámpán lehet eljutni. Az egykori folyómeder, mára elmocsarasodott szakaszán készült lesről a víz alatti élővilág figyelhető meg egy plexi lapon keresztül. A megfigyelőhely autóval könnyen megközelíthető a Dunasziget Galambos út, majd a Sragner hídon keresztül.  Dr. Theisz József a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesületének Elnöke elmondta, hogy nagyon kevés lehetősége van a mozgáskorlátozottaknak ilyen közel kerülni a természethez, így az új les csodálatos élményt jelent majd mindenkinek.

  A megfigyelőhelyek építését társadalmi szerepvállalás (idegen kifejezés rövidítésével: CSR) programja keretében a Mapei Kft. támogatta, amely  az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. Az építéshez 75 liter festék, több száz szeg, és több köbméter faanyag került felhasználásra. Az építésben több mint százan vettek részt, a Mapei Kft. 90 munkatársa mellett az Éltes Mátyás Általános Iskola tanulói és pedagógusai, az Ökopark munkatársai és önkéntesek, valamint Cseh Benjamin Csaba, Dunasziget Polgármestere.   fotó: mapei les2.jpg További információk a Nemzeti Park honlapján találhatók a www.ferto-hansag.hu címen vagy a 99/537-620 telefonszámon. 

  A fotók forrása Mapei.hu

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>