Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az SM betegek és a munkaerőpiaci támogatások
  [2014.06.26.] - MagyarSminfo - Hírkategória: Általános

  Az  SM betegek között is sokan vannak, akik ún. megváltozott munkaképességű  személyek. Számukra lehet fontos annak a projektnek a bemutatása, aminek bemutatása a gödöllői kistérségi paktum nyilvános foglalkoztatási fórumán hangzott el május 28-án. A konferencia fókuszában a munkaadói támogatások és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása állt.  

  Az eseményen részletesen beszámoltak  tehát az ún.  TÁMOP-1.1.1-12/1 projekt –ről, aminek megvalósítója a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH), együttműködve az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a kormányhivatalok rehabilitációs szakigazgatási szerveivel.

  Részletes statisztika nem áll rendelkezésre,  de a betegség kimeneteléből és lefolyásából sejthető, hogy sokan vannak az SM- betegek között az ún.  megváltozott munkaképességű személyek.  Az ő  munkaerő-piacra történő visszavezetésüket is támogatja a TÁMOP-1.1.1-12/1 program.

  A projekt célja, hogy a megváltozott jogszabályi környezetben komplex munkaerő-piaci programmal elősegítse a megváltozott munkaképességű személyek sikeres foglalkozási rehabilitációját. Az új ellátórendszer célja a munkaerőpiaci integrációt elősegítése, amely a támogatott foglalkoztatást, támogatott képzést, illetve a foglalkozási rehabilitációt jelent.

  A projekt keretösszege 11,7 milliárd forint, ami az Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg. A projekt elvárt eredményei: 10 000 megváltozott munkaképességű személy bevonása, 6 000 bevont személy sikeres egyéni programbefejezése, 2 500 személy munkaerő-piaci képzése, 5 000 személy legalább 3 hónapos foglalkoztatása.

  A konferencia egyik előadója, Várkonyi Beáta  szakmai koordinátor, aki a budapesti és Pest megyei Nemzeti  Rehabilitációs és Szociális Hivatal munkatársa.  Tájékoztatójából kiderült, hogy az  ellátásban részesülő ügyfelek azok a személyek, akiknél a rehabilitációs hatóság komplex minősítése során megállapítja, hogy a megváltozott munkaképességű személy rehabilitálható, ezen belül  foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, vagy tartós foglalkozási rehabilitációt igényel.

  A rehabilitációs foglakozások keretében az ügyfelek által keresett munkakörök a következők:  adatrögzítő, adminisztrátor,  csomagoló,  egyéb segédmunkás,  eladó,  karbantartó szerelő,  portás,  szociális ápoló, gondozó,  takarító.

  Képzésekre is lehet jelentkezni a projekt keretében, képzők jelentkezésre is lehetőség van.  Szociális gondozó és ápoló, óvodai dajka, személy- és vagyonőr, logisztikai ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, TB- és bérügyi szakelőadó szakmákban lehet részt venni oktatásban.  

  Az elhelyezkedéshez projektünk bérköltség-támogatást biztosít, amelynek részleteit ide kattintva (TAMOP_tajekoztato_munkaltatok_reszere.pdf) olvashatja el. Munkaadók figyelmébe is ajánlható!

  A támogató tevékenység az egész országból elérhető, összesen 94 helyszínen vannak jelen a Kormányhivatalokban lévő  Rehabilitációs Szakigazgatási Szerveinek ügyfélfogadási helyeihez közel. 

  A 260 fő humánszolgáltató munkatárs számára fontos az ún. ügyfélközpontú szemlélet erősítése. Ez azt jelenti, hogy a hivatal helyett az ügyfél van a középpontban, a maga élethelyzetével és annak komplexitásával. A hivatal által nyújtott szolgáltatás folyamatosan elérhető kell, hogy legyen, és mindemellett személyre szabott. Fontos, hogy az ügyfélnek lehessen  állandó ügyintézője, tanácsadója.


  A 21. század elvárásainak megfelelően fontos az elektronikus ügyintézés, vagyis a  partnerekkel történő együttműködés informatikai támogatottsága. Mindezt segíti az integrált ügyvitel, vagyis a központosított, közös informatikai rendszer, és a Rehabilitációs Szakigazgatási Rendszer.


  Aki fel szeretné venni a  kapcsolatot a projekt szereplőivel, itt találja meg az irodákat: 


  TÁMOP 1.1.1-12/1Budapest – Pest megyében
  Cegléd: Táncsics Mihály út 4. – 20/821-6654                        
  Dabas:
  Szent István út 67. – 20/821-6771                        
  Érd:
  Szabadság tér 12. – 20/821-6688                        
  Gödöllő:
  Dózsa György út 13. – 20/821-6687                        
  Nagykáta:
  Dózsa György út 8. – 20/821-6689                        
  Monor:
  Kossuth Lajos út 65-67. – 20/821-6658                        
  Ráckeve:
  Kossuth Lajos út 130. – 20/821-6697                        
  Vác:
  Dr. Csányi László krt. 16. – 20/821-6657

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>