Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Új lap indul az SM betegeknek – Multiplex Magazin
  [2014.08.30.] - MagyarSminfo - Hírkategória: Általános

  A betegek, megváltozott élethelyzetű emberek sokszor egy-egy információnak köszönhetik életminőségük javulását, állapotrosszabbodásuk elkerülését, vagy az elakadásukban való továbblépés lehetőségét. Az SM-betegek számára is ezért jó hír, hogy egy új, országos SM újság, a Multiplex Magazin megjelenéséről számolhatunk be. A főszerkesztőtől B. Papp Lászlótól megtudhatjuk, mi a lap törekvése: : "Sclerosis Multiplexes emberekről nemcsak Sclerosis Multiplexes embereknek"

  „Az ingyenes lap híd szerepét szeretné betölteni egyrészt az ország különböző részein élő SM betegek, másrészt az ország különböző részein dolgozó civil betegszervezetek, harmadrészt pedig az SM betegek és nem SM betegek között. Az újság a Magyar SM Társaság "Sikerüljön Mindenkinek!" ismeretterjesztő és szemléletformáló kampánya keretében jelenik meg, ám tartalmában nem foglalkozik szervezeti kérdésekkel, hanem független országos ismeretterjesztő és életmód magazinként mutat be példamutató módon élő és küzdő SM betegeket, közöl interjúkat vezető szakorvosokkal, s az SM ügyéért cselekvő ismert emberekkel.”

     Szeptember első napjaiban már hozzáférhető lesz a lap, aminek tartalmát itt olvashatjuk:   A bemutatkozó lapszám tartalmából: SM torna és életmódprogram Béres Alexandra fitnesz világbajnokkalTernován Zoltán SM beteg sportoló: Futás a sorstársakért, akiknek már lépni is nehézDr. Csépány Tünde - Prof. Dr. Illés Zsolt: Átalakul az SM kezelésének szemléleteDr. Rózsa Csilla: Útkeresés diagnózis utánErdős Sándorné: Évtizedes időharc az SM-melEjtőernyővel a Mount Everest felett: Marc Kopp, aki SM betegként sem adta fel álmátJason DaSilva díjnyertes dokumentumfilmje saját betegségérőlKockázatos árubemutatók: Ne hagyja, hogy kelepcébe csalják!Korda György: Nem elég a kezelés, a lelkeket is gyógyítani kell.

  Hol érheti el a lapot? „Az újság országos terjesztése megkezdődött, a napokban megérkezik a tiszteletpéldányok címzettjeihez, ernyőszervezeti tagságtól függetlenül az ország összes területi SM civil szervezetéhez, s törekvésünk szerint ott lesz az ország csaknem minden SM centrumában is, hogy azokhoz a betegekhez is eljusson, akik nem tagjai sorstársközösségnek. Az újság riportjai nemcsak az SM betegek számára lehetnek tanulságosak, ezért a betegszervezetek a lapot saját programjaikon belátásuk szerint úgy helyi, mint országos szinten fel tudják használni a betegségről való ismeretterjesztő és érdekérvényesítő munkájuk során is.”    Mi lesz a folytatás? Hogyan lehet kapcsolatba kerülni a lappal?    A főszerkesztő eddig is aktív kapcsolatot tartott a betegekkel, betegeket ellátó civil szervezetekkel, azok vezetőivel, rendezvényeken, konferenciákon tájékoztatott és tájékozódott az aktuális helyzetről, a betegek életéről, kérdéseiről, amire rendre választ is keresett a lapokon keresztül. Az olvasóknak most is van lehetőségük bekapcsolódni a „szerkesztésbe”:    

  „Minden javaslatra, kritikára nyitottan ajánljuk figyelmükbe az új kiadványt.  
  Tisztelettel, B. Papp László főszerkesztő multiplexmagazin@gmail.com"

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>