Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • 26. Országos SM Nap Székesfehérváron
  [2014.09.22.] - Magyarsminfo.hu - Hírkategória: Általános

  Most már biztos: az SM betegek igazi közösséget alkotnak, szinte nincs hónap, hogy ne lenne egy-egy beteg-találkozó, rendezvény vagy ne történne valami az internetes fórumaikon: figyelnek egymásra, tájékoztatást kérnek és kapnak az orvosaiktól, segítőiktől, biztatják egymást, célokat adnak a mindennapoknak. A napokban  a 26. Országos SM nap lesz, 2014. szeptember 20-án Székesfehérvárott várják az SM betegeket és kísérőiket.

  forrás: SM- társaság, www.smtarsasag.hu

  Az SM társaság honlapján olvasható meghívó szerint 2014. szeptember 20-án, reggel 8.00 órától lehet jelentkezni, az impozáns helyszín: Székesfehérvár, Hotel Magyar Király bálterme. A tervezett programban ünnepi pillanatok, orvosok előadásai, gyógytornász beszámolója ugyanúgy lesz, mint párbeszédre lehetőség, kérdése-válaszok ideje.  Nem hiányzik a vidámság és a figyelemfelhívás sem a rendezvény ütemezéséből, hisz fontos, hogy a közvélemény is tájékoztatást kapjon a hazánkban mintegy 8000 embert érintő betegségről. Az itt elhangzó előadásokból megismerhetők lesznek a modern terápiák, a betegek mindennapi élete, a foglalkoztathatóságuk, az elfogadásukat segítő információk.  A rendezvénynek nem hiába ad helyet a „királyi város” , mert a kulturális programok sem hiányozhatnak a sorból:  a műemlékekben gazdag város bemutatkozása, ugyanúgy szerepel, mint zenei előadás. A rendezvény mára telt házas lett, de minden csatornán, így a magyarsminfo.hu oldalon is be fogunk számolni az aktivitásokról.
  Az SM társaság honlapja: http://www.smtarsasag.hu
  Az SM társaságot 1988-ban alapították, rendezvényei között szerepelnek az évenkénti SM Napok, a Jótékonysági bálok, és egy példaértékű kezdeményezés a társadalmi befogadás érdekében: az SM- barát munkahely-programjuk.  Ennek keretében készítettek egy hiánypótló kiadványt:  SM –barát munkahely címen, ami innen elérhető: http://www.smtarsasag.hu/wp-content/uploads/2013/12/SM_barat_munkahely.pdf

  Legújabb aktivitásuk –az Országos SM nap mellett- az SM-mentor, amikor is a betegek közötti kapcsolatot szeretnék segíteni, hogy a betegséggel először találkozó „új betegek” tanácsot kaphassanak gyakorlottabb társaiktól a gyakran előforduló helyzetek megoldására. Pl. mit kell tenni, ha zsibbad a lábuk, vagy ha rossz a közérzetük, hőhullám vagy kézremegés bántja őket.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>