Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Élmények fogyatékkal élőknek? Bárki segíthet!
  [2015.07.27.] - SM - Hírkategória: Általános
  Élményalap: július 31-ig lehet jelentkezni!  

  A fogyatékkal élőknek szeretné életminőségét javítani a Speciál Pécs Alapítvány és a Fogd a Kezem Alapítvány, akik 2011 óta működtetik az ún. Élményalapot.  Ennek lényege, hogy „minden ember tud pénz nélkül is adakozni, ha szeretne. Élményt is fel lehet ajánlani a fogyatékos emberek részére! Ilyen felajánlás lehet egy közös túra, egy koncertélmény, jógaóra, de lehet pecázás, csónakázás, és még megannyi más dolog, amelynek csak a felajánló képzelete szabhat határt…!” - olvasható a debmedia.hu-n nemrég megjelent felhívásukban. Várják a felajánlásokat 2015. július 31-ig!

  A debmedia.hu-n megjelent cikk szerint az első években Pécsett valósították meg az elképzelésüket, de 2013-ban már több vidéki városban, Debrecenben, Győrött, Szekszárdon, Budapesten, Szigetváron, Érden, Szegeden is működött az Élményalap, civil szerezeti partnerek bevonásával. Az eddigi élményekre és sikerekre támaszkodva 2015-től arra vállalkoznak, hogy az országosan is elterjesszék a kezdeményezést.

  „Az Élményalap program célja, hogy a fogyatékos és az „ép” emberek minél több közös élményt szerezzenek: találkozzanak, beszélgessenek, megismerjék egymást. Az élmény felajánlója lehet magánszemély, baráti társaság, szervezet vagy cég is. Elég egy élmény, amit mindenki a saját adottságaihoz, erőforrásaihoz mérten fel tud ajánlani: egy közös túra, egy koncertélmény, jógaóra, de lehet egy közös pecázás, csónakázás is.”

  A magyarsminfo.hu elérte a budapesti koordinátort, Kaszás Andrást, hogy a korábbi eredményekről és a jelenlegi kezdeményezésről további részleteket tudjon meg, de András a nyári rendezvényeken való megjelenési kötelezettségei miatt még nem tudott válaszolni. Válasza megérkezésekor ezt a cikket frissítjük.

  Keresik azokat, akik tudnak élményeket adni, civilként vagy szervezetként, esetleg magánszemélyként akár. Ha Ön ismer olyanokat, akik részt vehetnének ebben, küldje el ezt a cikket nekik. Ha Ön tudna élményeket nyújtani, akkor írja meg koordináló szervezeteink valamelyikének, hogy milyen élményt nyújtana a fogyatékkal élőknek.  

  A felajánlásokat az alábbi szervezetek várják az ország több pontján 2015. július 31-ig:

  ld. a debmedia.hu cikkében a szervezetek felsorolását:
  http://debmedia.hu/szolgaltatas/2015/07/14/lmnyalap_lgy_te_is_lmnyfelajnl

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>