Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Ha május, akkor Szabad Majálisozni!
  [2016.04.28.] - SM - Hírkategória: Általános

  Ha május, akkor az a szabadtéri rendezvények időszaka. Programajánlóval érkeztük most.
  Ez az időszak nemcsak a természetben jelzi a növekedést, virágzást, ígéretet, de az emberek közötti hálózatok újra-fonását, megerősítését, sőt, új kapcsolatok létrehozását is segíti. A társas támasz, a hasonló élethelyzet, a közös megküzdési stratégiákat alkalmazó emberi közösség hatalmas erőt és támaszt tud adni a betegeknek és hozzátartozóiknak.


  Néhány szabadtéri rendezvényről adunk most hírt:
  „Kezdőőődik!!! Alig hónap múlva 3. Rehab Critical Mass! Felvonul a fővárosban a kritikus tömeg!'- olvasható pl. a közel öt millió magyar ember által látogatott Facebookon, főleg a tematikus csoportokban.

  De mi is ez a program?
  A Rehab Critical Mass a világon egyedülálló kezdeményezés. Budapesten valósult meg először, hogy több ezer speciális igényű ember közös, vidám felvonuláson mutatta meg magát. A 3. fevonulást – akadálymentesen végigjárható és megközelíthető útvonalon-A rendezvényt Rehab Critical Mass-nak nevezik, ami a “rehabilitáció” szóból és a “Critical mass”- kritikus tömeg – kifejezésből ered. A magyarsminfo.hu-nak Kiss Csaba, a program ötletgazdája (szervezője) mesélte el a részleteket 2015-ben, a második RCM szervezésekor. Az interjút és a részletes válaszokat itt lehet elovasgatni. az idei rendezvényt május 29-én, vasárnap tartják, ahová minden fogyatékosság típushoz tartozó embert, családtagokat, barátokat és támogatókat várnak a szervezők.

  A felvonulás végleges időpontja: május 29. vasárnap. Találkozó 14 órakor a a budapesti Clark Ádám téren. Onnan a Lánchídon át együtt vonulnak a menet résztvevői az Erzsébet térre, ahol estig tart majd a fesztivál. Ennek részletes programját hamarosan a www.rehabcriticalmass.hu oldalon lehet követni.
  Mottó: Mindenki képes!

  Tipp: Az alábbi ún. hashtag-ek megkönnyítik a téma követését az interneten és a közösségi média-csatornákon, a keresőkbe ezeket érdemes beírni:
  #May29 #rehabcriticalmass #mindenkiképes #rcm

  Ugyanezen a héten, május utolsó hetén ünnepeljük minden évben a sclerosis multiplexes betegek világnapját, amelyre minden év május utolsó szerdáján kerül sor. A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány eddig minden évben nagyszabású, jól megszervezett rendezvénnyel készült erre a napra, vidékieket is várva. Figyelemmel kísérjük a szervezőket, kapcsoltban vagyunk és figyeljük a honlapjukat és jelentkezni fogunk a friss hírekkel.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>