Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Kész katasztrófától az Éden-ig -12+1 film a sclerosis multiplexről
  [2016.08.15.] - SM - Hírkategória: Általános
  Közhely, hogy egy kép többet mond ezer szónál.., no és akkor mennyivel többet mondd vajon egy mozgókép vagyis egy film, amiben az SM-betegség is „szerepel"? Erre ad választ talán az a különleges összeállítás, amit egy különleges oldalon találtunk – bemutatjuk az ESEM.hu oldal írását, gyűjteményét.
  Köszönjük!
  Kép a Sebzettek városa (Freak City) című amerikai-kanadai filmdrámából
  Nemrég írtunk azokról az SM-eseknek szóló oldalakról, amelyek a Facebook közösségi portálon is jelen vannak. Egyik izgalmas, minden szempontból fiatalos oldal az esem.hu most egy nyárhoz illő könnyed film-kosarat mutat be olvasóinak. (Az oldal bemutatását lásd lejjebb..)


  A Bizsergő kislány"- néven aláírt posztban 13 film rövid ajánlója szerepel, az alábbi bevezetővel:

  „Összegyűjtöttem azokat a filmeket, melyekben akár főszerepben, akár valamiféle háttérben meghúzódó mozgatórugóként megjelenik a sclerosis multiplex. A filmeket fordított időrendi sorrendben listáztam."

  A filmek legtöbbje filmdráma, angol-amerikai és kanadai alkotóktól származik a kétharmaduk közel, de akad belga és spanyol mozi is köztük. Leginkább egész estés művek, a legrövidebb egy órás, a leghosszabb több, mint kettő..
  Műfajukat nézve - és nem meglepődve - a legtöbb dráma, de akad filmvígjáték is köztük.
  A gyűjteményben a filmek bemutatói, kedvcsináló rövid előzetesei láthatók, a filmek konkrét elérését az olvasóra - nézőre bízzák.

  Az esem.hu oldal és az ehhez kapcsolódó Facebook oldal bemutatását idézzük a korábban megjelent összeállításunkból: (Időközben- az elmúlt  10 nap alatt annyi követővel több lett az oldalon, ami az összes követő számát nézve több, mint 15 %-os bővülés! Gratulálunk!) 

  „Repdesem, elesem, keresem"- ismeretterjesztésre hangolva

  ESEM: sclerosis multiplex – Facebook oldal- 52 lájkoló

  Az egyelőre mindössze 52 lájkoló által követett oldalon az esem.hu oldalon közzétett cikkeket lehet olvasni, pár napos frissítéssel, érdekesen, korrekt, ismeretterjesztő stílusban.

  Az oldal leírása: „A sclerosis multiplex (SM) okairól, vizsgálatáról, kezeléséről és életmódbeli ellátásáról szóló összefoglaló cikkek és új kutatási eredmények gyűjtőhelye.'

  A külföldi szakirodalomból szemlézett, röviden lefordított, majd a külföldi cikkre mutató linkkel együtt közzétett írások mögött egy SM-mel érintett lány és társa állnak. Honlapjuk igényes, profi munkára vall, a digitális fórumokat kihasználva több helyen is el lehet őket érni.

  A honlapjukon olvasható jognyilatkozatuk szerint „Az oldalon található cikkeket orvosi végzettséggel nem rendelkező, a témát csak önképzés útján megismerő személyek írták ismeretterjesztő és tájékoztató céllal, ezért azok nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, és nem helyettesítik a szakemberrel történő konzultációt."
  Egy lírai sor az amúgy prózai oldalról, ami az oldal címét is megmagyarázhatja:

  „Repdesem, repdesem, elesem, keresem, repdesem..."

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>