Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Szívtetkó: avagy agyunk és a színezőkönyv
  [2017.05.26.] - SM - Hírkategória: Általános

  Az agyunk csodálatos, érdemes megismerni, körbejárni.

   Az SM betegek a központi idegrendszerükről többet tudnak talán még jobban ismerik, az élethosszig tartó betegség során szerzett információk által. De hogy ne csak a száraz orvosi, anatómiai adatok, neuronok, myelin-hüvely és egyéb kifejezések jussanak eszünkbe az agyról, ezért egy különleges könyvet mutatunk be

  Ráadásul: ez a könyv nincs is. De lesz!

   

  Egyedülálló módon jelen lehetünk egy különleges könyv elkészítése során. A történet május 1-jén kezdődött, amikor egy fiatal és lelkes biológia szakos tanárnő, Joós Andrea megosztott a Facebook Élménybiológia csoportjában, közel 20 ezer ember között,  egy kérdést:

  „Sziasztok, ha készítenék egy élménybiológia színezős könyvet (colouring book-ot,) érdekelne benneteket? Ilyenek lennének benne pl.:

  És egy gyönyörű grafikát láthattunk az emberi szívről, annak biológiai formájáról, nem a gyerekkönyv és képeslap illusztrációk képi világából.

    A kép és az ötlet nagyon népszerű lett, a tematikus online párbeszédet olyan hozzászólások gazdagították, mint a kortárs költőnk, Lackfi János, aki – egy poszt alatti hozzászólásban(!) - a címét is megadta a kötetnek: „Szívtetkó.”

   Andrea a minap szintén a közösség „kollektív tudatát” hívta segítségül, és a hétvégén –május 18-án- megkérdezte követőitől, melyik szervről készüljön grafika?

  Az agy lett a „nyertes”, nem másról, mint az agyról szóló képet is ide tudjuk csatolni, ráadásul ezen a linken az alkotás folyamat is nyomon követhető.

   

   Könyvbemutató! Egy egy esemény 2017. szeptember 8 –án! További hírek, információk az élménybiológia colouring book kapcsán – itt csatlakozhat, akit  érdekel, hogyan alakul a könyv. (A színező ezen a könyvbemutatón lesz először megvásárolható, pontos részletes infók később.Megtisztel és örül a szerző, alkotó, ha csatlakoznak!

   

  Joós Andrea

   

  Joós Andrea, biológiatanár, tréner (Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium  és Lauder Javne Iskola óraadó tanára)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>