Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Országos SM Nap – Kaposvár, augusztus 25.
  [2017.07.18.] - SM - Hírkategória: Általános

  Országos SM Nap lesz 2017. augusztus 25- én Kaposváron, a  Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület és a Kaposi Mór Oktató Kórház rendezésében. A rendezvényről Kristófné Kiss Emese, a Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület elnöke  nyilatkozott a magyarsminfo.hu-nak.

   

  A szervezővel beszélgetve a következő dolgokat adjuk át az érdeklődőknek:

  - Mi egy  kis szervezet vagyunk, célunk a többi SM-es szervezetet, pl. az SMBOE-t megismerni.A klubokat szeretnénk összehozni, minden érdeklődőt várunk. Magánszemélyek és szervezetek, klubok is jelentkezhetnek. A  rendezvény ingyenes, az előadások, az ebéd és a hajókázás is .Rendezvényünkkel azt szeretnénk, ha a betegek a gondjaikkal, élethelyzetükkel egymásra találnának. A program során bemutatkozik a Kaposi Mór Kórház, milyen tornázási lehetőségek vannak az SM-esek számára, milyen módon fejlődött az SM diagnosztika, milyen volt régen és milyen most.

   

  Készülünk egy meglepetés előadással is, ami várhatóan sokakat érdekel és érint majd, de még nem szeretném elárulni a témáját és az előadóját, (cikkünk frissítésében elérhető lesz, a szerk.)

   

  - A kórház akadálymentes és a Deseda látogatóközpont is.
  - Amennyiben tudunk az érkezésről, biztosítjuk a helyszínekre jutást akár a busz, akár a vasút állomásról, ezért sem kell fizetni. Ha valaki utolsó pillanatban dönt arról, hogy jön,  meg lehet oldani a közlekedést a városban, a helyi buszok is akadálymentesek.
  - Útiköltség térítést nem tudunk adni.
  - A lakóhelytől nem tudjuk a közlekedést biztosítani. 

   

  A támogatókról:

  - A szállítást a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete vállalta, az ebédet a Kaposi Mór Kórház,  többi még megbeszélés alatt van. 

   

  És nagy örömünkre elfogadta a meghívást Nagy Zoltán és Dávid Péter, akik egy évvel ezelőtt mutatták be Ezerarcú társ címmel az SM – himnuszát..

  A dalról az SM Világnapról szóló beszámolónkban írtunk részletesen, ITT:

   

  A betegséggel járó sokszínűségről és a csakazértis életigenlő hozzáállásról szól az The Ruling Passion zenekar sclerosis multiplex-dala, ami a 2016-os május 25-i világnapon debütált: Ezerarcú társ/Shine through. (Az azóta komoly nézettséget elért klip ITT érhető el Szöveg: Nagy Zoltán, Dávid Péter Zene: Dávid Péter . Ezerarcú társ-dalszöveg: ITT.  A dalhoz kapcsolódó közösségi oldal ITT.) Ennek célja, hogy eljusson a sorstársakhoz, hogy erőt meríthessenek belőle a hétköznapi megküzdésekhez, ráirányítsák a reflektorfényt  a hazánkban kb. 8000 embert és családtagjaikat érintő  a figyelmet a sclerosis multiplexre, és az ezerarcú kórral együtt élőkre is több figyelem jusson, hisz a mindennapokban ők rengeteg nehézséget oldanak meg, megérdemlik a figyelmet.

   

  A plakát itt elérhető

  szövege:

  A rendezvény védnökei

  dr. Moizs Mariann
  Kaposi Mór Oktató Kórház
  főigazgatója

  Oláh Lajosné, Kaposvár
  alpolgármester

  Dr. Hegedűs Lajos
  MSE elnök

   

  9 órától az érkezők fogadás, egyesületi regisztráció

  Helye: Kaposi Mór Oktató Kórház, Kaposvár, Tallián Gy út. 20-32.

   

  Délelőtti program:

   

  A kórház Neurológiai osztályának látogatása, bemutatása

  Mozgásszervi Rehabilitációs osztályon az SM betegséghez kapcsolódó gyógytorna, masszázs helyiségek megtekintése és lehetőségeik bemutatása, a szakmai szempontból ritkaságnak számító Neuro Exercise Programnak a megismertetése.

  Szakmai előadások a konferenciateremben

   

  Ebéd

   

  Délutáni program

  Szabadidős , kulturális programok a Desedán

  Sétahajókázás, várostörténeti előadás, ügyességi és szellemi vetélkedők, tombolasorsolás, roppantós táncegyüttes bemutatója

   

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

   

  Somogy megyei Sclerosis Multiplex Egyesület

   

  Regisztrálni a 0620 4901597 –es telefonon vagy az infosmsme17@gmail.com email címen lehet, vagy a Facebook eseménynél.

  https://www.facebook.com/events/144424846133742/?hc_location=ufi

   

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>