Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Több kedvezmény autóvásárláshoz a súlyosan mozgáskorlátozottaknak
  [2011.10.30.] - MTI - Hírkategória: Általános
  Az autók átalakításához, a ki-és beszállást segítő berendezéshez is lehet támogatást kapni, és átalakított, speciális gépkocsik is beszerezhetők- magyar forrásból.

  Használt autóknál a duplájára, míg új gépkocsi vásárlásánál a háromszorosára emelkedik a súlyosan mozgáskorlátozottaknak nyújtható állami támogatás.
  Az MTI híre:

  Több kedvezmény a súlyosan mozgáskorlátozottaknak
  2011. október 27. 13:40

  Használt autóknál a duplájára, míg új gépkocsi vásárlásánál a háromszorosára emelkedik a súlyosan mozgáskorlátozottaknak nyújtható állami támogatás.


  Soltész Miklós szociális, család és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtöki bejelentése értelmében a szaktárca úgy alakította át a súlyosan mozgáskorlátozottakat érintő támogatási rendszert, hogy a korábbi 300 ezer forintról 600 ezer forintra emelte az összeget használt, de legfeljebb 4 éves autó vásárlása esetén. Új autó beszerzésénél a támogatás 900 ezer forintra emelkedett. A gépkocsik speciális átalakításához nyújtható támogatás 30 ezerről 90 ezer forintra emelkedett.

  Közlése szerint a pályázat sikerét a Magyar Suzuki és a Széchenyi Bank közös konstrukciója tette lehetővé. Azt mondta, a súlyosan mozgáskorlátozottak töredék áron juthatnak új autóhoz. Ráadásul magyar termékről van szó, így közpénzből magyar munkahelyek teremtését is szolgálja az intézkedés.

  A támogatásokra ebben az évben 700 millió, 2012-ben 1 milliárd forint áll a tárca rendelkezésére, de ha szükséges, kiegészítik a támogatási keretet – tette hozzá, reményét fejezve ki, hogy jövőre kibővíthetik a támogathatók körét.

  A súlyosan mozgáskorlátozottak számára új és használt gépjárművek vásárlásra a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) által kiírt pályázatot a Magyar Suzuki Zrt. nyerte, a Széchenyi Bank, a Signal Biztosító és a Mol támogatásával.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>