Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Pokemon Go helyett tengeri hősként jót teszünk az orvostudománynak és magunknak is!
  [2016.07.19.] - SM - Hírkategória: Általános
  Július közepe az uborkaszezon mellett eddig nem látott világméretű, így hazánkba is betört újdonságot hozott. Egy eddig nem igazán ismert okostelefonos játék, a kiterjesztett valóságot felhasználó Pokemon Go sok millió embert motivált, mozdított ki a szobájából, és a játékélményt összekötötte a szabadban való sétálással és a közösségi kapcsolatokkal, valós emberi kommunikációval.
  Ez adta az apropóját, hogy a magyarsminfo.hu-n részletesebben is beszámoljunk egy másik játékról, ami a neurológiához, az agykutatáshoz, így közvetve az SM-hez is kapcsolódik. Ez a játék a Telekom újdonsága, az okostelefonra és táblagépre kifejlesztett Sea Hero Quest-a Tenger hőse.

  Természetesen aki a Pokemon-okra vadászik, azokat is orientáljuk, pl. itt lehet erről az eddigitől talán ritkábban említett nézőpontból, az oktatási felhasználásáról és a játékmenetről olvasni.

  (Cikkünk előzményét itt olvashatja: Orvostudományi kutatást segítő alkalmazások- Ön melyiket ismeri?)

  Az élményeket meg kell osztani

  A játék honlapján megdöbbentő információ olvasható: 3 másodpercenként azonosítanak egy demenciában szenvedőt. A demencia a szellemi leépülés, aminek az első jele, hogy a tájékozódási képességet veszti el a beteg. Most létrejött a világ első mobiljátéka, amely segíti a tudósokat a demencia elleni küzdelemben.

  A játék honlapján elérhető információk szerint, „ha két percet játszol ezzel a játékkal, akkor annyi adatot gyűjtenek be a kutatók, amit öt óra alatt lehetne a hagyományos kutatási módszerekkel (kérdőívek, tesztek)" Tehát mivel „a SEA HERO QUEST játékot eddig 593 hónapon át játszották, ezzel 741 évtizednyi kutatási anyaggal támogatták a tudósok munkáját."- írja a játék hivatalos honlapja.

  Idén májusban került fel az App Store-ba, ahonnan az iPhone tulajdonosok tölthetik le, és ekkor vált elérhetővé a Google Play Áruházban is, az Androidosok ezrei számára,ingyenesen. Az elmúlt másfél hónapban több mint 2 millió játékos töltötte le a játékot! Még egy szám a honlapról idézve és utána jöhet a játék, de ez még fontos: „Az emberek hetente hárommilliárd órát töltenek online vagy digitális játékokkal."

  emberek hetente hárommilliárd órát töltenek online vagy digitális játékokkal."
  Senkinek nem kell megváltoztatnia napirendjét, ha segíteni szeretné a kutatást és egyben jól szórakozni, mivel két perc játék egyenlő öt óra kutatással!

  A JÁTÉKFEJLESZTŐK JÓ HÍRE!
  Hé, Tengeri Hős! Itt az idő, hogy két új, izgalmas világon keresztül folytasd a kalandod: A vulkánokkal teli Kano Reef-en és a viharos High Rollers-en. Segíts nekünk minél több adatot gyűjteni a tudósok számára, hogy folytathassák a demencia elleni küzdelmet. #gameforgood #jatsszajoert

  Hogyan lehet játszani?

  5 különböző témájú területre osztották fel a játéktervezők. A játékban Te egy tengeri felfedező vagy és édesapád emlékeit keresed- mesélik a fejlesztők a bármely korosztály által játszható és élvezhető játékot. „Az ő hajójával követed az utat, amit ő is megtett hajdanán.

  A hajód játék közbeni mozgását visszaküldjük a tudósoknak, akik ezt úgy látják, mint egyfajta hőtérképet. Ezeket az adatokat arra használjuk, hogy megpróbáljuk megérteni, hogyan navigálnak az emberek különböző útvesztőkben. Valójában az összes adat, az útvesztőben megtett minden apró mozdulat és döntés segíti a kutatást. Ezen a videón részletesen lehet látni, hogyan kell játszani, 8 perces bemutatóban egy gyakorló játékos mutatja azt be.

  Az a helyzet,, hogy az időskori demenciáknak nem hogy a gyógymódját nem fedezték még fel, de a kialakulás pontos okát sem.
  Ezért fontos minden olyan előrelépés, ami a diagnosztizálást segíti, vagyis azt, hogy minél korábban tudjuk, hogy elindult az egyelőre visszafordíthatatlan, de késleltethetőnek tűnő folyamat.(forrás: http://www.seaheroquest.com/hu)

  Kipróbálná? Kattintson, regisztráljon!
  A fejlesztést természetesen akárki kipróbálhatja, az oldal itt érhető el. Ha véletlenül angolul lenne, kattintson a magyar zászlóra. Jó játékot! A témát még folytatjuk, visszajelzéseiket várjuk!

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>